CUBIC HOUSE

Architectural project

Project description

The house is located in Tallinn in a residential area near a picturesque forest, and when designing, we had to solve several problems at the same time: to make the house as functional as possible, taking into account the wishes of customers and, at the same time, fit into strict restrictions on the allotted area for construction. It was the predetermined building spot that determined such a laconic form of the house.

We tried to orient all the main rooms to the courtyard overlooking the tall poplar, on which the customer plans to make a house on the door for children. We have chosen all facade materials in such a way as to emphasize laconic architectural forms and complement them. We also provided a server room in the house, which turns it into a fully automated smart home.

1st floor plan

1st floor plan

Explication of the plan
2nd floor plan

2nd floor plan

Explication of the plan


Did you like the project?

Share the link:

Our projects

Look at the works and completed projects of our studio specialists:

Contact us
We will answer any questions you have